Torty na bazie kremu maślanego

Tort owocowyzobacz

Tort owocowy

jasny biszkopt, przełożony kremem maślano-budyniowym z owocami sezonowymi i galaretką
Tort czekoladowo-orzechowyzobacz

Tort czekoladowo-orzechowy

biszkopty: czekoladowy i orzechowy, przełożone maślanym kremem czekoladowym i kremem z dodatkiem grylażu na bazie prażonych orzechów laskowych lub migdałów
Tort Amarenazobacz

Tort Amarena

jasne blaty pączowane likierem amaretto, przełożone kremem maślano-migdałowym, dekorowany wiśniami "Amarena"
Tort staropolskizobacz

Tort staropolski

"naleśnikowe" biszkopty orzechowe bez mąki, nakrapiane koniakiem, przekładane masą orzechową (orzech włoski) lub migdałową
Tort hetmańskizobacz

Tort hetmański

jasny biszkopt, przełożony kremem maślanym z dodatkiem wiśni moczonych w nalewce rumo-spirytusowej
Tort orzechowyzobacz

Tort orzechowy

biszkopt orzechowy, przekładany kremem maślanym z dodatkiem grylażu na bazie migdałów lub orzechów włoskich
Tort daktylowyzobacz

Tort daktylowy

biszkopt czekoladowy bez mąki, z dodatkiem daktyli i migdałów, przełożony kremem maślanym z siekanymi daktylami i koniakiem